گرفتن سردی مواد خوراکی
همه ما میدانیم برای سلامت بدن باید به طبع خوراکی ها دقت کنیم و برای اینکار باید اطلاعات کافی داشته باشیم از این رو این مقاله به شما کمک میکند تا در مصرف چاشنی ها با انواع غذا ها کاملا استاد شوید.
چاشنی های با طبع گرم به شما کمک میکنه تا بتوانید سردی غذاهایی همچون برنج،مرغ،گوشت گوساله و… را بگیرید.
چرا باید سردی خوراکی ها را بگیریم؟
سردی در بدن باعث بروز مشکلاتی همچون خستگی و سرگیجه، درد و ورم در ناحیه مفاصل، شکننده شدن مو و ناخن، ریزش مو، رنگ پریدگی در پوست، رماتیسم، اسهال، تکرر ادرار، تنگی نفس، افسردگی، ترشح بزاق، نفخ شکم و به طور کلی ضعیف شدن بدن
نکته: پزشکان بر این باورند که سردی مزاج احتمال چاقی را افزایش میدهد.
پر مصرف ترین خوراکی های سرد مزاج
• در درجه اول، لبنیات در این دسته قرار دارند که عبارتند از: دوغ، ماست، شیر، کشک، کره گیاهی و حیوانی، پنیر، سرشیر، خامه، قرا قورط، ماست چکیده و به طوری کلی هر چیزی که از شیر و ماست تشکیل شده باشد.
• در درجه دوم گوشت های باطبع سرد قرار دارند که عبارتند از:گوشت بز، گوشت گوساله و گاو، گوشت مرغ و گوشت ماهی
• در درجه سوم میوها و سبزیجات قرار دارند که عبارتند از: آلو، زرد آلو، شلیل،هلو،خیار، گوجه، گوجه سبز، هندوانه، کدو سبز، کدو تنبل، توت فرهنگی، میوه های ترش، کاهو، قارچ، اسفناج، لیمو شیرین، لیمو ترش، پرتقال، نارنگی، بالنگ، گریپ فروت، کیوی، انار، البالو، گیلاس، گلابی، سنجد، زالزالک، شاتوت جز مواد غذایی طبع سرد است.
• ترشیجات و انواع طعم دهنده ها : به طور کلی ترشیجاتی که با گل کلم، خیار شور و… تولید شده طبع سردی دارد مگر که از فلفل و گرمی در آن استفاده شده باشد مانند : ترشی انبه
چاشنی ها با طبع گرم و خشک
• زعفران
زعفران یا طلای سرخ از گران بها ترین و البته گرم ترین چاشنی ها است که در صدر جدول چاشنی ها با طبع گرم قرار میگیرد.
زعفران طبعی گرم و خشک دارد که میتوان برای گرفتن سردی مرغ و ماهی و انواع غذا های سرد و از جمله در دم نوش ها مورد استفاده قرار میگیرد.
• هل
هر دو نوع هل(سبز،سیاه)طبع گرم و خشک دارند که حتما باید طبق مزاج مصرف شوند. هل را میتوان در مواد خوراکی و دم نوش ها مورد استفاده قرار داد. این ادویه خوش عطر به رفع نفخ شکم هم بسیار کمک میکند و میتوان با عسل ،شیر ،گلاب و میوه های سرد و مرطوب مصرف شود.
•زنجبیل
این ریشه ی گرما بخش یکی از قدیمی ترین دارو های گیاهیه پر خواصیت است که سیستم ایمنی را در برابر ویروس ها بسیار مقاوم میکند و به کاهش درد های مفصلی ،کاهش التهاب ،کاهش قند خون و غیر هم نیز کمک میکند.
یکی از بهترین روش های مصرفه زنجبیل به صورت ناشتا است که باعث هضم راحت تر غذا ،تحریک متابولیسم و سوخت و ساز بدن و… میشود و همچنین به صورت دم نوش و در خواکی های سرد مورد استفاده قرار میگیرد.
•دارچین
دارچین یک طعم دهنده و خوش عطر کننده ی بسیار عالی و پر خواصیت است که به کاهش قند خون ، تقویت سیستم ایمنی ،کاهش التهاب ،کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و هضم غذا بسیار کمک میکند.
بهترین روش مصرف دارچین به صورت دم نوش است و همچنین در اضافه کردن آن به گوشت مرغ ،ماهی و کله پاچه و سردی ها درنگ نکنید.
•فلفل سیاه
این ادویه ی محبوب که در بیشتر غذا ها کاربرد دارد بسیار مفید و در بهبود سیستم گوارش کمک بسیار

